Een emotie geeft je feedback op overtuigingen en je innerlijke drijfveren.

Wij ervaren deze werkelijkheid via het menselijk systeem. En het menselijk systeem bestaat uit een lichaam, gedachten en emoties.

Het gros van de emoties zijn het gevolg van wat wij in geloofd hebben. Emoties zijn samen met de gedachten en overtuigingen, het prisma waardoor creatie plaats vindt. En de rol van de emotie daarin is om feedback te geven op wat je hebt geloofd en of dat wat je hebt geloofd in juiste afstemming is met wie je werkelijk bent, en wat je wilde creëren, bereiken, ervaren!

Ik zie emotie als een energiestroom. Als je je realiseert dat alles continu in beweging is, dan geldt hetzelfde voor emoties.

Wanner de negatieve emotie (ik stempel ze even als negatief) angst of boosheid, de emoties tevoorschijn komen dan willen die emoties doorgans vertellen: “Hey! Jij hebt nu gedachtes gelooft die je niet dienstbaar zijn!” of die iets van jou vragen “Luisteren!” Dan kan je eigenlijk tot in detail, uitzoeken: Wat willen ze eigenlijk me vertellen?

Het gros van de mensen, die vinden helemaal niet fijn. Als je kijkt hoe psychologen het hebben ingedeeld, zijn maar een paar positieve de rest zijn allemaal negatief: bang, boos, bedroefd en dan heb je blij ertussen.
De frequentie van blij, enthousiasme, liefde, die gaat heel erg in lijn met wie je bent. Als je die trillingen van liefde, passie, enthousiasme volgt, dan weet je: “hey! Ik ben nu het pad aan het wandelen, dat nodeloos aansluit.”

Maar al die anderen emoties, daar neigen we ervoor om ze te onderdrukken, want dat vinden wij lastig. Hoe moeten wij mee omgaan? Of dat projecteren we op de wereld om ons heen.
Dus de vraag is: hoe ga je om met emoties? Maar nog belangrijker: wat willen die emoties jou aan informatie geven? Want dat zegt natuurlijk iets!

Stap 1 : Je hoeft niets met een emoties. Je moet alleen bereid zijn om te voelen.

Stap 2:  De volgende stap is wanneer je bereid bent dus te voelen, en ze niet langer onderdrukt, dan heb je dus een positie ingenomen, van objectieve observator daar heb je een grootte onderscheiding vermogen. En vanuit die onderscheiding vermogen en ordeloosheid, kun je kijken: wat wil die emotie mij vertellen? Want als een emotie blijft zitten, heb ik kennelijk iets over het hoofd gezien. Dus het is een belangrijke stap!

 

Aan iedere emotie gaat altijd een gedachte vooraf. Een emotie geeft je feedback op overtuigingen en je innerlijke drijfveren.

Emoties zijn antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je ze stelde.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *