Authenticiteit – jouw nu

Authenticiteit is geen vast punt op een kaart. Het is vloeiend, net zoals je identiteit, en verschuift in de loop van je leven.

Je gevoel voor authenticiteit – jouw nu – is iets dat helemaal van jou is. Het wordt ontdekt, ontwikkeld en verdiept door de obstakels waarmee je wordt geconfronteerd, de onzekerheden die je gebruikt en de inspiratie die je onderweg tegenkomt.

Hoe je je leven leeft – jouw interesses, principes en prioriteiten – zal in de loop van de tijd evolueren. Naarmate je groeit, voeg je diepte toe aan je stem. Als je te lang hetzelfde blijft, weet je dat je bent gestopt met leren of je vasthoudt aan een verlopen versie van jezelf.

 

Het is gemakkelijk om ingehaald te raken in de verwachtingen die je voor jezelf hebt of dat anderen op je projecteren – wie je zou moeten zijn, wie je bent geweest. Als je deze twijfels aanwakkert, kun je je afmelden voor het onbekende en troost vinden in je comfort zone. Maar je groeit niet door het bekende heen, en je zult geen afstemming vinden.

Als je iets wilt creëren dat ertoe doet – zowel voor jezelf als voor anderen – moet je creëren van waar je nu bent in je leven. Dat is hoe je momentum en diepte opbouwt. Vertrouw jezelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *