Succes zonder geluk en gezondheid is een scheve deal

Wij leven eigenlijk vanuit identiteit, en wij zijn vergeten dat wij een ziel zijn: wij zijn een ziel en identiteit moet dienstbaar zijn aan ons. Die willen afgestemd worden en in lijn komen op elkaar.

Dus de ideeën die wij hebben over wie we zijn, en de vaardigheden die wij opgepakt hebben in ons leven zijn dienstbaar aan wat binnenuit resoneert.

In onze westerse cultuur zijn we nogal geneigd om succes van mensen toe te schrijven aan bepaalde karaktereigenschappen. Iemand die veel bereikt zal wel een echte doorzetter zijn, hij of zij durft waarschijnlijk risico’s te nemen of werkt keihard. Dat beeld wordt nu onderuit gehaald: geluk is de meest bepalende factor voor succes.

Heb je ooit een snoek in een appelboom zien klimmen?

Zeker weten van niet. En het beestje kijkt wel uit. Sterker nog: het is totaal geen serieuze optie voor hem.

De snoek leeft volgens zijn genen en zijn natuurlijke eigenschappen. Hij floreert in zoet en helder water met voldoende beschutting en lekkere kikkers om op te jagen. In de ideale omstandigheden kan hij wel 15 jaar oud worden.

Veel mensen proberen een snoek in een appelboom te zijn.

Ze werken hun genen tegen. Ze eten verkeerd, ze ontspannen te weinig, ze jagen onbereikbare doelen na. Ze leven niet in overeenstemming met hun natuur. ” RL

En geluk is een persoonlijk ‘goeds’ . Ieder van ons moet zichzelf afvragen: wat betekent geluk voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *