Frustratie is de basis voor creativiteit en de geboorteplaats van nieuwe inzichten

Je bent gefrustreerd omdat je blijft wachten op het bloeien van bloemen waarvan je de zaden nog moet zaaien.

Je kunt proberen de strijd te negeren die deze frustratie oproept, maar als je deze omarmt, kun je door de strijd een nieuwe relatie met het creatieve proces vormen.

Belemmert frustratie creativiteit?

Verzet kan de creativiteit verstikken terwijl je verwikkeld raakt in negatieve emoties die genialiteit en wijsheid belemmeren. In zekere zin ben je verslaafd aan de emotie, maar niet aan de bedwelmende hoogtepunten die daarmee gepaard gaan.

Het is belangrijk om je relatie opnieuw te structureren met frustratie als je dieper op creativiteit wil ingaan. Dit betekent niet dat je ervan zou moeten genieten, hoewel acceptatie een lange weg gaat om te kunnen profiteren van zijn kracht.

Frustratie is geen onderbreking van uw proces, frustratie is het proces.

Sommige mensen ervaren flitsen van creativiteit en inspiratie op een dag, en weerstand de volgende dag.

De sleutel tot inspiratie ligt ergens in het midden, wanneer je open staat voor het onbekende. In de onbewuste geest komen je grootste prestaties naar voren, omdat je niet gebonden bent aan andere verwachtingen dan de stroom van inspiratie.

Breid je horizonten uit.

“In tijden van grote stress of tegenspoed, is het altijd het beste om bezig te blijven, om je woede en je energie in iets positiefs te ploegen.” – Lee Iacocca

Werken met frustratie vereist kennis van eigen energie. Je herkent hoe het ruimte in je lichaam inneemt en de spanning die ontstaat. Dit zijn de kookpunten voor creatief succes.

Mensen hebben problemen nodig – een beetje frustratie om de geest aan te scherpen, sterker te maken.

Maak je creatieve impulsen wakker.

“Het is frustratie die creativiteit mogelijk maakt.” – Hanif Kureishi

Als iemand die mijn hele leven betrokken is geweest bij de kunsten, erken ik de roep van frustratie en gebruik ik het wijs.

Ik geniet ervan om actief te zijn en deel te nemen aan oefeningen als frustratie oproepen. Afgezien van de introductie van endorfines, sta ik open voor nieuwe inspiratiebronnen en niet langer gehecht aan een idee waarvan de tijd is verstreken.

Op dezelfde manier, wees bewust van je slaap en vermijd het verbranden van de middernachtolie om meer werk voltooid te krijgen.

Voeding en hydratatie zijn ook belangrijk. Ik heb de consumptie van verpakte voeding in de loop van de tijd geëlimineerd, waardoor mijn gedachten konden opbloeien met nieuwe ideeën. Ik koester mijn geest en met de aandacht die het verdient. Ik creëer een huis voor creativiteit om te verblijven, dus het voelt welkom.

Frustratie is een teken dat je roept om delen van het creatieve proces te onderzoeken die verandering vereisen.

  1. Maak je creatieve impulsen wakker en sta jezelf niet toe om stil te staan.
  2. Verwelkom frustratie als de vonk van creativiteit en maak kennis met zijn temperament.

Ik laat je achter met iets dat de Britse toneelschrijver Hanif Kureishi in zijn boek The Last Word schreef: “Het is frustratie die creativiteit mogelijk maakt.”

Omarm het. Exploiteer het. Laat het je dienaar zijn en wanneer je klaar bent, zul je het getransformeerd hebben in een kracht die anders inactief zou zijn gebleven.

Oproep tot actie: 

Om een ​​optimal  leven te leiden, moet je consequent optreden, ondanks je angsten en twijfels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *