Where attention goes, energy flows en results show!

Een gloeilamp straalt alle kanten uit en geeft alles en iedereen aandacht en licht, zowel de successen als de mislukkingen. Als jij die gloeilamp bent, dan heb je niet voldoende energie, momentum en kritieke massa om de opmerkelijke resultaten te bereiken die je ambieert. Een laserstraal, daarentegen, focust zijn aandacht op het gebied waarin het resultaat wil zien, hij kiest! Maar waarom is het toch zo lastig om een laserstraal te worden? Daarvoor moet je begrijpen hoe ons geheugen werkt. Om een of andere reden, slaat ons geheugen negatieve momenten veel beter op dan succes momenten. En het wordt nog gekker; want heb je een ‘bad moment’, dan komen die opgeslagen negatieve herinneringen direct weer boven. Het resultaat: een nog slechter gevoel, concentratie en zelfdiscipline verdwijnen als sneeuw voor de zon en de kans van slagen en succes minimaliseren. Kortom, focussen op mislukkingen zorgt er voor dat je doelen niet bereikt. Soms ben je je echter niet eens bewust dat je drijft op deze negatieve ervaringen, omdat ze zich in het onderbewuste hebben genesteld.

coach RotterdamNaast de database zal je nieuwe successen aan je trackrecord moeten gaan toevoegen. Hoe? Door het volgende principe te hanteren. Stephen Covey stelt dat alles twee keer wordt gecreëerd: De eerste keer in je gedachten en de tweede keer in het echt. In de film van ‘The Legend of Bagger Vence’ wordt gesproken over de concentratie en focus die te voelen is, alsof al gevonden is wat wordt gezocht.  

Je ziel en gedachten maken als het ware het proces al mee voor het gaat gebeuren. Dit is stap één. De tweede stap is het omzetten van gedachten naar werkelijkheid. Daar geldt de wetmatigheid van loslaten en laten gebeuren en niet te veel meer na te denken, maar te voelen en te beleven. Hoe meer je dat kan, hoe groter het succes dat gevierd kan worden.

” Alles wat je aandacht geeft groeit “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *