Intenties geven je herinneringen aan hoe je je leven wilt leiden

Veel mensen stellen doelen met betrekking tot productiviteit, betere gezondheid en fitheid, en financiële vrijheid onder anderen.
 
En hoewel het goed is om die dingen te doen, moet het stellen van doelen niet geïsoleerd worden gebruikt. Het belang van het creëren van intenties moet niet worden onderschat als je veranderingen in je leven wilt uitvoeren.
Zonder intenties kom je misschien vast te zitten in een sleur, niet in staat om te leven op een manier die je volledige potentieel weerspiegelt.
 
Intenties versus doelen.
 
Er is een algemene misvatting dat doelen en intenties hetzelfde zijn; dat de twee woorden onderling uitwisselbaar kunnen worden gebruikt.
 
Er zijn echter verschillende kenmerken verbonden aan elk van hen.
 
Intenties geven je herinneringen aan hoe je je leven wilt leiden. Ze zijn vaak gerelateerd aan interne dingen zoals motivatie en inspiratie.
 
Bovendien kunnen ze worden geassocieerd met kenmerken die u voor uzelf of anderen vertoont, zoals vriendelijkheid of openheid.
Daarentegen hebben doelen meestal betrekking op tastbare, uiterlijke dingen, zoals 10 kg verliezen. Veel mensen stellen S.M.A.R.T. doelen, die specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijd specifiek zijn.
 
Bij het stellen van doelen plannen mensen meestal hoe ze die mijlpalen bereiken en kunnen die plannen openbaar maken. Ze kunnen ze op sociale media vermelden of met hun vrienden praten over hoe ze de doelen kunnen bereiken.
 
Omdat intenties echter voortkomen uit het innerlijk zelf, houden mensen ze vaak geheim en leggen ze geen specifieke plannen op om de intenties te laten gebeuren.
 
Er zijn echter gevallen waarin uw intenties aansluiten bij uw doelen.
 
Je zou een doel kunnen stellen om dit jaar minstens 10.000 euro meer te verdienen dan vorig jaar. Een begeleidende intentie zou kunnen zijn om je innerlijke verlangen wakker te maken om te leren en nieuwe dingen te ontdekken.
 
Door dat te doen, kun je kansen herkennen om je inkomen te vergroten, waardoor je merkt dat je in staat bent om het doel te bereiken met behulp van de intentie die je hebt gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *