Effectief aanmodderen

Ik ben er vrij zeker van dat als je je niet goed voelt, je er niet voor altijd in zult willen blijven.

‘Negatieve emoties en tegenslag zijn iets waar we het liefst zo hard mogelijk van wegrennen. Niemand zit te wachten op negativiteit dus we gaan massaal aan ons geluk werken. Dat herken ik wel. Een paar jaar geleden kreeg ik last van combinatie burnout/rouw/depressie alledrie.

En hoe hard ik ook mijn best deed, het ging maar niet beter. Mijn vriend maakte toen de opmerking dat dat misschien juist  kwam doordat ik zo hard probeerde me beter te voelen. Ik raakte alleen maar meer gefrustreerd van die opmerking en had het gevoel dat hij me totaal niet begreep. Inmiddels weet ik beter en ook Lennart K onderschrijft – in zijn boek – dat mijn vriend gelijk had: Focussen op geluk als oplossing voor ons ongeluk is eigenlijk niets anders dan je vingers in je oren stoppen, je ogen dicht doen en heel hard LALALALA roepen.’

Ik vertel je, je kunt je toekomst veranderen door je bewust te worden van al je gedachten. Door zelfonderzoek en begrip waar je gedachten en automatisch gedrag vandaan komen. Je moet vertrouwd raken met ‘het oude’ zelf voordat je al je slechte gedragsgewoonten en gedachtepatronen kunt afleren, zodat je kunt worden, de nieuwe/wakkere jij. Dit kan in het begin moeilijk en uitdagend aanvoelen omdat het je naar een nieuwe onbekende en ongemakkelijke plek brengt. Deze nieuwe plek is niet te vrezen, dit is waar verandering plaatsvindt en je stapt in de kracht om je echte, hele authentieke zelf te worden. Hier wordt je de persoon zoals je bent geboren, voordat iemand je vertelde dat je niet goed genoeg was of niet alles kon doen wat je wilde.

In wezen vereist de ontdekking van je kernessentie wat graven van jouw kant. Als een archeologische opgraving, zul je door de lagen van je overtuigingen en waarden moeten zoeken naar de stukjes en beetjes die jouw speciale gaven, talenten en natuurlijke aanleg omvatten.

Pak een schep en begin met graven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *