ENERGIE & VITALITEIT

Ik zie in de huidige maatschappij veel mensen voor wie het leven een strijd is geworden. Ze beginnen de week vermoeid en vaak houdt dat aan tot donderdag. Vrijdag gaat het dan wel weer, het verlossende weekend staat voor de deur. Maar dat zit dan weer vol met allerlei moetjes. Vaak heeft dit overspannenheid of een burnout tot gevolg. Dat moet en kan anders!

Het is voor mij een prioriteit om mijn cliënten te ondersteunen bij het ontwikkelen van een bloeiende, evenwichtige levensstijl waarin ze hun eigen stem terug vinden.

 

Stress de baas

Bij stress is sprake van een vicieuze cirkel: je instelling en betekenisgeving bepalen hoeveel stress je ervaart. Ervaar je negatieve stress, dan heeft dat effect op je gezondheid en daardoor ervaar je nog meer stress. Er zijn verschillende manieren waarop mensen reageren op stress. De één krijgt het warm, wordt agressief of emotioneel en wil problemen direct aanpakken. De ander krijgt het juist koud, wordt vermoeid, vergeetachtig, een tikkeltje depressief en kruipt in zijn schulp. Als stress chronisch wordt, kan het de algehele gezondheid aantasten, waaronder hart- en bloedvaten, de stofwisseling, het spierstelsel, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Ingrijpende ziekten als burn-out, depressie, hartaanvallen en chronische aandoeningen kunnen hierdoor ontstaan. De maatschappelijke kosten van stress (ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, medische consumptie) alleen al veroorzaakt door psychische problemen met het werk worden geraamd op 4 miljard euro per jaar! Maar het meest vervelende is natuurlijk dat stress enorm veel persoonlijk leed met zich mee brengt. Ook menig relatie strandt erop. Genoeg reden dus om teveel stress buiten de deur te houden.

Hoe we dat doen? Simpelweg door te focussen op wat je wél wilt.

 

Resultaten behalen

Je bent hier met een ultiem doel. Het leven, de carrière, de relatie en de vitaliteit waarvan je droomt, is haalbaar.

Ik help je tijdens je reis waarop we eerst inzicht moeten krijgen in de verborgen agenda achter je huidige gedachten, gevoelens en gedrag zodat we twijfel over jezelf kunnen doorbreken en nieuwe motivatie vinden.

We zijn teamgenoten op deze reis. Ik ben medeverantwoordelijk voor jouw resultaten en ik breng oefeningen, ervaring en kennis mee om je te helpen je ultieme doelen te bereiken.

Als gecertificeerde coach zit ik vol ideeën en strategieën om uit te kiezen die het beste passen bij jouw persoonlijkheid.

We stellen realistische doelen en identificeren schadelijk gedrag dat je groei in de weg staat. We zullen negatieve patronen doorbreken en gedrag oefenen waarvan is bewezen dat het resultaten oplevert.

Heb je hier vragen over: info@florentinaflowcoaching.nl 

 

 

Boektip

 

coach_Rotterdam

Piekeren over problemen, ergernissen, gevoelens van onmacht en onrecht. Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Vaak leggen zij de oorzaak ervan bij de situatie zelf. `Het ligt niet aan ons, denken ze. Dat maakt werken uitputtend in plaats van prettig. Een groot deel van de narigheid veroorzaken we echter zelf. Onze manier van denken en fantaseren bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen en hoe we ons opstellen en gedragen. Dit is het uitgangspunt van de Rationele Effectiviteits Training (RET); hiermee leer je beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. De vele voorbeelden in het boek maken de boodschap duidelijk: een manager van emoties heeft zichzelf beter in de hand.

 

Neem contact met mij op!

Heb je opmerking, vragen, of wil je je aanmelden voor een intake gesprek met mij? Neem dan contact met mij op, ik reageer altijd binnen 24 uur!