Personal coaching

Thema’s bij personal coaching die ik vaak tegenkom zijn:

Vergroting van zelfvertrouwen, balans tussen werk en vrije tijd, ontwikkeling van talenten, verbetering van relaties, assertiviteitsverhoging, verbetering van communicatieve vaardigheden, stressmanagement, burn-out preventie, loopbaan- en studiekeuze, energiemanagement en conflicthantering.

coach_rotterdamDeze aanpak gaat er van uit dat jij alles wat je nodig hebt om je doel te bereiken of je probleem op te lossen al in je hebt. Er is alleen iets wat je blokkeert in de realisatie ervan. We gaan eerst kijken wat dat ‘iets’ is. Daarna proberen we die blokkade op te heffen of een zodanige plek te geven dat ie je niet van je doel afhoudt. Mijn personal coaching maakt gebruik van een groot aantal technieken en oefeningen die ingezet kunnen worden als de situatie daarom vraagt. Ik probeer je dus niet binnen een bepaalde aanpak te ‘persen’ maar kijk wat voor jou ‘prikkelend’ is en het snelst resultaat oplevert.

Heb je hier vragen over: info@florentinaflowcoaching.nl 

coach_Rotterdam

Piekeren over problemen, ergernissen, gevoelens van onmacht en onrecht. Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Vaak leggen zij de oorzaak ervan bij de situatie zelf. `Het ligt niet aan ons, denken ze. Dat maakt werken uitputtend in plaats van prettig. Een groot deel van de narigheid veroorzaken we echter zelf. Onze manier van denken en fantaseren bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen en hoe we ons opstellen en gedragen. Dit is het uitgangspunt van de Rationele Effectiviteits Training (RET); hiermee leer je beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. De vele voorbeelden in het boek maken de boodschap duidelijk: een manager van emoties heeft zichzelf beter in de hand.